Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Framer Framed in Amsterdam Oost. Foto: Betul Ellialtioglu / Framer Framed

Vacature Officemanager

Framer Framed is op zoek naar een Officemanager voor 32 uur per week vanaf september 2024! Wij nodigen je uit te reageren vóór vrijdag 5 juli 2024.

Framer Framed is een Amsterdams kunstpodium met internationale toonaangevende tentoonstellingen en publieksbijeenkomsten op het snijvlak van hedendaagse kunst en politiek. We tonen werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Ook bieden we ruimte voor performances, theatervoorstellingen en lezingen.

Onze locatie in Amsterdam-Oost bestaat uit een grote tentoonstellingsruimte, een workshopruimte en een vide die geschikt is voor kleinere publieksbijeenkomsten. In Noord bevindt zich een community space die door Framer Framed geprogrammeerd wordt: Werkplaats Molenwijk. Organisaties als de onze trachten bij te dragen aan het nadenken over vraagstukken in de samenleving. Dat doen we in samenwerking met anderen. Vanuit gezamenlijk gedefinieerde opgaven vinden kunstenaars en kunstorganisaties, hogescholen, universiteiten en het maatschappelijk veld elkaar in praktijkgericht onderzoek.

Framer Framed is een informele werkplek, gericht op samenwerking en heeft haar deuren geopend voor alle mensen, ongeacht hun staatsburgerschap, nationale afkomst, culturele en sociale achtergrond, geslacht, etniciteit, leeftijd, vaardigheid, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, politieke voorkeuren en persoonlijke waarden en normen. Vanuit deze overtuiging geven we vorm aan onze organisatie en activiteiten en nodigen we geschikte kandidaten uit om te reageren op deze vacature. Framer Framed is zowel actief op lokaal als nationaal en internationaal niveau.


Functieomschrijving

Jouw rol als Officemanager

Het team van Framer Framed is de afgelopen jaren gegroeid naar een middelgrote culturele instelling met werknemers, freelancers, vrijwilligers en stagiairs verdeeld over de afdelingen Tentoonstellingsonderzoek, Tentoonstellingsproductie, Residenties, Communicatie & PR en Educatie. Twee directieleden sturen de afdelingen aan en zijn verantwoordelijk voor de artistieke en zakelijke leiding, het strategisch beleid, financiën, personeel, fondsenwerving en verantwoording, samenwerkingen en  verantwoording naar Raad van Toezicht en bestuur.

Als officemanager ben je het eerste aanspreekpunt voor de directie en medewerkers van Framer Framed. Je houdt je bezig met agendabeheer, ondersteuning van de directie op P&O, administratief en organisatorisch vlak. Op een gestructureerde wijze weet je het timemanagement van de directie in goede banen te leiden. Zowel de uitvoering als ondersteuning van personeels- en organisatievraagstukken zijn bij jou in goede handen. Je bent samen met de officemedewerker verantwoordelijk voor alle office- en facilitaire zaken. Ook voer je ondersteunende en administratieve taken uit op het terrein van financiële en salarisadministratie. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en verspreiden van de informatievoorziening op het gebied van verzekeringen en pensioen en voor de verwerking van in- en externe vragen.

Verantwoordelijkheden
• Agendabeheer;
• Officemanagement en ondersteuning financiën;
• Ondersteuning Personeelsadministratie;
• Ondersteuning HR.

 

Jouw werkzaamheden
• Ondersteuning van de directie: vergaderingen coördineren en agendabeheer;
• Ondersteuning van de directie bij P&O (planning evaluatiegesprekken, ziekmeldingen, contact Arbo, personeels- en ZZP contracten, vrijwilligers, vacatures online zetten);
• Voorbereiding RvT vergaderingen (planning, documenten etc.);
• Maandelijkse RvT update (bv. Press coverage) + archivering;
• Ondersteuning financiële administratie;
• Opstellen van contracten en samenwerkingsovereenkomsten;
• Ondersteuning jaarverslaglegging – tekstuele bijdrages m.b.t. HR en organisatie;
• Bijhouden uitgaande subsidieaanvragen en verantwoordingscriteria en deadlines;
• Aansturen officemedewerker.

Profiel werknemer / competenties
• Je bent de spil in onze organisatie, houdt van overzicht, bent zorgvuldig, ordelijk en kan feilloos organiseren en administreren;
• Je werkt resultaatgericht, bent stressbestendig, besluitvaardig en goed in gespreksvoering;
• Je kan flexibel en sensitief reageren, overtuigen en netwerken, hebt inzicht in je omgeving, kan klantgericht handelen, bent proactief, planningsgericht en bezit leiderschapscapaciteiten;
• Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zowel in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels;
• Je hebt affiniteit met kunst en cultuur;
• Je woont (in de omgeving) Amsterdam.


Wat bieden wij?

Het betreft een functie voor 32 uur per week, voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging. Eventueel is een lager aantal uren bespreekbaar mits verdeeld over 4 dagen. Het salaris is conform de Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen voor beeldende kunst plus 8% vakantiegeld; er is sprake van een private pensioenregeling, 25 vakantiedagen per jaar op basis van fulltime dienstverband. Een fulltime werkweek Richtlijn voor presentatie-instellingen (middelgrote en grote presentatie-instellingen / niveau uitvoerend), zie hier.

• Een veelzijdige functie in een bezielde tentoonstellingsruimte op een geweldige plek in Amsterdam Oost, met leuke en enthousiaste collega’s en inspirerende kunstenaars en communities;
• Een vernieuwend kunstpodium waar kunst in allerlei vormen en media gepresenteerd wordt;
• De mogelijkheid om bij te leren en zelf initiatieven te ontwikkelen.


Ben je geïnteresseerd?

Wij nodigen je uit te reageren vóór vrijdag 5 juli 2024 via vacature@framerframed.nl, t.a.v. Josien Pieterse, directeur Framer Framed. Interviews vinden plaats tussen 11-19 juli 2024. Contract vangt aan op 1 september, met een inwerkperiode van 1 maand.