Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Shertise Solano

Shertise Solano en Ronald de Graaff

Shertise Solano zocht als theatermaker steeds naar nieuwe vormen van expressie en is via experimentele filmpjes en foto’s bij collage uitgekomen.

Ronald de Graaff tekende en schilderde het leven in de stad Rotterdam, en had een winkel in uniek vintage design.

Toen op een dag Shertise de winkel van Ronald binnen liep, voelden ze onmiddellijk een bijzondere connectie. Sinds die dag zijn de twee kunstenaars onafscheidelijk en betreden samen nieuwe creatieve gebieden. Hun samenwerking laat zich omschrijven als organisch, en het werk kan alle media omvatten, van schilderen en collage tot film en driedimensionale installatie. Om niet ingeperkt te worden door de limieten van het denken, laten ze de werken meer ontstaan vanuit het onderbewuste. Het is daardoor geen ‘bedachte’ kunst. Daarnaast is het werk ook heel concreet van aard. Omdat elk werk op onderbewust niveau een entiteit representeert, is perfectie geen overweging. Iedereen is tenslotte de meest perfecte versie van zichzelf.

Alle werken, of wezens, staan met elkaar in een noodzakelijk verband. Er is een voortdurende dialoog gaande. Op de langere termijn wordt gewerkt aan een biotoop, die onder andere in een reeks full scale diorama’s getoond zal worden. De wezens die te zien zijn bij Framer Framed zijn onderdeel van diezelfde wereld, maar zijn speciaal gemaakt voor het evenement VENUS-The anti-hero Hero, waar ze als masker werden gebruikt in de performance.

 


Exposities


Expositie: Embodied Spaces

Een expositie samengesteld door Christine Eyene rondom de thema's lichaam, gender en identiteit.

Agenda


'Venus' maskers, parallel aan de expositie Embodied Spaces
Door Shertise Solano & Ronald de Graaff. Parallel aan de expositie 'Embodied Spaces'.