Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Foto: Ernst Coppejans

Redouane Amine

Redouane Amine is sinds februari 2020 namens Framer Framed coördinator community engagement in Amsterdam Oost. Redouane heeft een opleiding als juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening afgerond. Op dit moment volgt hij duaal een opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

De talenten van Redouane liggen in het verbinden, ondersteunen en op gang krijgen van lokale initiatieven en groepen uit de buurt. Kenmerkend voor zijn werkwijze is de bottom up benadering die hij kiest: mensen kunnen zelf het beste formuleren – en soms ook uitvoeren -wat zij belangrijk vinden en hij zoekt naar manieren om dat te laten aansluiten bij initiatieven, organisaties en beleid. Hij was actief in talloze buurt- en bewonersnetwerken in de Indische Buurt en altijd met de achterliggende gedachte van ‘samen bouwen’.

Op dit moment is hij als ambassadeur betrokken bij White Ribbon Campagne en Alle Kleuren Oost, maar ook bij het platform Emancipator waar ‘mannelijkheid’ tegen het licht wordt gehouden en daarvanuit als performer bij Boys Won’t Be Boys.

Redouane is niet alleen performer, maar ook songwriter en heeft daarmee inmiddels zijn sporen verdiend. Hij heeft mogen samenwerken met wat grote namen uit de Nederlandse muziekscene. Redouane heeft inmiddels platina op zijn naam staan.

Bij Framer Framed zal hij zich richten op het zoeken naar verbindingen tussen de programmering en de buurt. Redouane zal namens Framer Framed ook betrokken zijn bij programma’s voor nieuw talent, kunst in de publieke ruimte en het Cultuurhuis Oost.