Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Más Arte Más Acción

Más Arte Más Acción

Más Arte Más Acción (MaMA) is een non-profitorganisatie sinds 2011 dat interdisciplinaire artistieke projecten met kunstenaars en schrijvers genereert die sociale en milieukwesties bevragen en vaak samenwerkt met de lokale gemeenschappen in Colombia. Met haar netwerk van organisaties, sponsors en media, stimuleert de stichting culturele uitwisseling en dialoog. Ze willen graag bijdragen aan de consolidatie van artistieke praktijken en kritisch denken in Colombia.

Dit project is onstaan met de jungle van Chocó als inspiratiebron. In samenwerking met Atelier Van Lieshout, biedt het de mogelijkheid om op een buitengewone plek te werken, om belangrijke kwesties te overwegen, waaronder het verlies van biodiversiteit, voedselproductie, exponentiële bevolkingsgroei, verstedelijking en menselijke consumptie.

RE: BANDERA ontstond als een relevant evenement ter gelegenheid van de 500e verjaardag van de oprichting van de term utopia door Tomás Moro. Kunstenaar en curator Santiago Rueda en Olga Robayo, directeur van de artist-in-residence Elparche, sloten zich aan bij het MaMa-team om 26 Colombiaanse beeldend kunstenaars te selecteren en hun uit te nodigden om een ​​vlag te creëren die hun eigen utopieën en visies vertegenwoordigen in Colombiaanse context. Het project werd opgezet op een moment van hoop toen de vredesonderhandelingen tussen de Colombiaanse regering en de opstandige groep FARC tot een goed einde kwamen. De vlaggen werden geïnstalleerd op een goed zichtbaar kruispunt in Bogotá en stonden symbool voor de mogelijkheid van een nieuw tijdperk van vrede. Tegenwoordig zijn de vlaggen gehavend en versleten doorat ze zijn blootgesteld aan de vervuiling in het centrum van Bogotá.

12 geselecteerde vlaggen waren te zien in Amsterdam als onderdeel van de tentoonstelling HERE/NOW (2019) van Framer Framed en Beautiful Distress House en zijn ontworpen door Fernando Arias, Iván Cardona, Antonio Caro, Chócolo, Wilson Díaz, Nadia Granados, Ana María Millán, Edinson Quiñones, Miguel Ángel Rojas, Santiago Rueda, Saga Uno en Jaime Tarazona.

http: //www.masartemasaccion. org /


Exposities


Expositie: HERE/NOW – Current Visions from Colombia

Curator: Carolina Ponce de León.