Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

i-psy Arts

i-psy is een instelling voor interculturele psychiatrie, sinds 2009 organiseren vaktherapeuten hier ieder jaar een tentoonstelling in samenwerking met multiculturele cliënten. Sinds september 2020, heeft i-psy een open atelier binnen Framer Framed, om kunst te crëeren, participanten identiteiten en als kunstenaar te groeien. In het open atelier vinden de participanten van i-psy inspiratie, empowerment, veerkracht, community, afleiding, ontspanning en groei door het creëren van hun beeldend werk. In Corona tijd heeft het atelier extra continuïteit gegeven om psychologische ondersteuning te bieden en isolatie te doorbreken. Wij hebben in deze periode extra workshops, skill-building, netwerken en een tentoonstelling gehouden.

Met de jaren hebben vaktherapeuten en deelnemers gemerkt dat onze tentoonstellingen niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van het zelfbeeld en de identiteit van de kunstenaars, maar tevens van invloed zijn op de maatschappij. Bezoekers van de tentoonstelling raken geïnspireerd, inclusief de familie en vrienden van de deelnemende kunstenaars. Het atelier verbindt de psychiatrische setting van i-psy met de maatschappij en met de wereld van de kunst, om zo de drempel om elkaar tegemoet te treden te verlagen. Bij een bezoek aan de tentoonstelling kunnen vragen reizen als “Hoe herken ik een psychiatrisch patiënt?”, “Wat is een kunstenaar?”, “Wat is gezond?” en “In wie herken ik mezelf?”. Het atelier van i-psy daagt het stigma op de psychiatrie uit en doorbreekt het taboe.

Het open atelier is de broedplaats voor de cliënten van i-psy om kunst te maken.


Exposities


Expositie: Proud Aliens

Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier

Expositie: Drawing Stories

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Agenda


Moved by Touch
Een sociale massagestudio
Finissage: Proud Aliens
Muziek, drankjes, eten en henna om de laatste dag van de groepsexpo te vieren
Opening: Proud Aliens & QUEER
Expositie-opening van Framer Framed’s Open Atelier een nieuwe installatie in de openbare ruimte door United Painting: QUEER
Doe een wens
Groepstentoonstelling van de kunstenaars uit het atelier van i-psy

Magazine