Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Gezamenlijk kunstwerk van ELANCE deelnemers, gemaakt tijdens ArtEz workshop

Framer Framed x ELANCE coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen

Framer Framed en ELANCE Academy begonnen in 2021 een samenwerking om een platform te bieden aan meiden en jonge vrouwen voor ontmoeting, verbinding en creatieve en artistieke uiting. Juist in een moeilijke tijd waarin jongeren beperkt ruimte hadden om anderen te ontmoeten.

ELANCE Academy begeleidt meiden en jonge vrouwen door middel van individuele peer-coaching om hun kwaliteiten te versterken en hun dromen en ambities waar te maken.  De samenwerking is ontstaan gedurende de tweede lockdown begin 2021, met een gezamenlijke ambitie om deze groep meer perspectief te bieden, hun creatieve en artistieke capaciteiten te ontwikkelen en eenzaamheid tegen te gaan. Zo hebben deelnemers van ELANCE meegedaan met de projecten Future Today, Stay Strong Photo Stories en Taal voor Eenzaamheid. Daarnaast organiseert Framer Framed elke dinsdagmiddag een creatieve bijeenkomst, speciaal voor de meiden van ELANCE, om kunsteducatie onderdeel te maken van hun coaching traject. Een greep uit de georganiseerde activiteiten.

Strong Girls Meet @ Framer Framed
Als onderdeel van het ELANCE project Strong Girls Meet, organiseert Framer Framed elke dinsdagmiddag een bijeenkomst voor ELANCE meiden. Tijdens deze middag kunnen deelnemers kennismaken en experimenteren met artistieke technieken of deze verder ontwikkelen, samen met andere meiden. Meiden die hun coaching traject bij ELANCE hebben afgerond zijn ook welkom om te blijven deelnemen aan de dinsdagmiddag. Hierdoor is het Strong Girls Meet @ Framer Framed programma ook een vorm van nazorg voor ELANCE meiden.

Workshop Zelfportret
In de zomer van 2021 organiseerde Framer Framed een zelfportretworkshop. Opdracht was het visualiseren van waar je kracht uit put. De meiden werden uitgedaagd om op zoek te gaan naar wat zij bijzonder vinden aan zichzelf en dat te verbeelden. De workshop werd gegeven door Adjoa Kpeto.

Zelfportret workshop ELANCE

CICC workshop
In de herfstvakantie van 2021 ontwikkelden Framer Framed’s ArtEZ-stagiairs een multidisciplinaire workshop, geĂŻnspireerd door de tentoonstelling Court for Intergenerational Climate Crimes (2021) van Radha D’Souza en Jonas Staal. In de workshop was aandacht voor verbinding en empowerment. In de kerstvakantie van 2021 zal een nieuwe workshop plaatsvinden die de ArtEZ stagiairs wederom zelf ontwikkelen en uitvoeren.

Deelnemers met de ArtEz stagiaires Kirsten Hondorp, Gijs Faassen & Grace Erskine.

Speurtocht
ELANCE Academy organiseerde in 2021 een speurtocht voor meiden uit Amsterdam-Oost en -Zuidoost. Framer Framed was onderdeel van de route. De meiden kregen een rondleiding door de tentoonstellingen Court for Intergenerational Climate Crimes en de tentoonstelling Powerplay – Deals All Over en deden in tweetallen een tekenopdracht. Doel van het bezoek aan Framer Framed was om te laten zien dat kunst vele verschillende uitingen kan hebben en dat je op artistieke wijze je eigen verhaal en boodschap aan de wereld kunt brengen.

ELANCE meiden en hun coaches doen een tekenopdracht in de Court for Intergenerational Climate Crimes


Over ELANCE Academy

ELANCE Academy versterkt al meer dan 10 jaar meiden en jonge vrouwen. ELANCE streeft naar een wereld waarin iedere jonge vrouw de mogelijkheid heeft om haar kwaliteiten te ontwikkelen en gestimuleerd wordt om dromen en ambities waar te maken. De ELANCE Academy coacht meiden en jonge vrouwen tot sterke, ambitieuze vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie.

ELANCE Academy is een coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot 27 jaar. Door middel van verschillende Strong Girls coachingsprogramma’s leiden we ze op tot sterke, ambitieuze vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie. Onze Strong Girls programma’s zijn op maat gemaakt en passen bij de diverse levensfasen. Het unieke van onze methode is dat de leeftijd van de coach niet ver af ligt van de leeftijd van de coachee. Zo ligt de leefwereld van de koppels dichtbij elkaar en kan de coach zich opstellen als een oudere zus en rolmodel. Onze coaches zijn tweede of derdejaars studenten van een sociale studie en lopen stage bij ELANCE Academy. We bieden naast individuele coachingsprogramma’s ook op maat gemaakte groepsprogramma’s en inloopspreekuren op scholen aan.


Klik HIER voor meer informatie over ELANCE.

Klik HIER voor meer informatie over ArtEz.

Klik HIER voor meer informatie over de tentoonstelling Court for Intergenerational Climate Crimes.

Klik  HIER voor meer informatie over de tentoonstelling Powerplay – Deals All Over. Educatie / Amsterdam Oost / Community & Learning / Feminisme /

Agenda


Zomeractiviteiten: Midzomer Mokum 2021
Een overzicht van gratis workshops voor kinderen die deze zomer plaatsvinden
Taal voor Eenzaamheid
Kunsteducatie: Nieuwe woorden en beelden voor eenzaamheid
Future Today
Workshops voor meiden in de Molenwijk
Taal voor eenzaamheid
Onderwijsprogramma met ruim 100 leerlingen van vier middelbare scholen in Amsterdam

Magazine