Symposium: In the future everything remains uncertain

Een symposium over het collectiebeleid van Nederlandse musea

Exhibition In the future everything will be as certain as it used to be at Framer Framed (2017), photo (c) Eva Broekema
A discussion on art collection policy in the Netherlands, tying into the exhibition In the future everything will be as certain as it used to be and the closing of the AAMU - Museum for contemporary Aboriginal art in 2017.
Lees verder

Expositie: In the future everything will be as certain as it used to be

16 maart - 23 april 2017

Christian Thompson - Howl For Your Troubles (2011)
Tentoonstelling in samenwerking met het Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU), dat in 2017 na zestien jaar de deuren moet sluiten.
Lees verder

Expositie: Storytellers. Verhalen verbeeld

Tentoonstelling AAMU, Utrecht, 13 januari t/m 9 juni 2013

Het vertellen van verhalen is zo oud als de mensheid en komt in alle culturen voor. Het is een belangrijke manier om kennis en waarden over te dragen van generatie op generatie maar ook een bron van vermaak. De oorspronkelijke bewoners van Australië kennen een rijke traditie in het overbrengen van verhalen. Omdat schrift niet voorkomt in hun cultuur, zijn..
Lees verder

Christian Thompson – We Bury Our Own

Video on new work made in response to the Pitt Rivers Museum’s historic photograph collection from Australia

In We Bury Our Own leading contemporary Aboriginal artist Christian Thompson presents a ground-breaking new body of work, consisting of eight large photographic self-portraits and a video installation, made in response to the Pitt Rivers Museum’s historic photograph collection from Australia. Christian is one..
Lees verder

Lezing: hedendaagse kunst en effecten van het koloniale verleden in Australië

AAMU - Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, 20 november, 2012

Lezing van kunstenaar en wetenschapper Adam Geczy over de aanstaande tentoonstelling BOMB in het AAMU - Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst. Belangrijke thema's die zijn werk lopen zijn de effecten van het koloniale verleden die ook in Australië, extreem nationalisme en de relatie tussen onderdrukkers en..
Lees verder