Expositie: Re(as)sisting Narratives in Zuid-Afrika

3 november t/m 23 december 2016

Tentoonstelling Re(as)sisting Narratives, samengesteld door Chandra Frank, is te zien bij District Six Museum in Kaapstad, Zuid-Afrika.  
Lees verder

Straatpraatj(i)es: Onthoud jy nog

Een interventie van Burning Museum in de Transvaalbuurt

Burning Museum at Steve Bikoplein, Amsterdam
Wat zegt de genealogie van straatnamen over onze gedeelde geschiedenis? Wie maakt wel/geen onderdeel uit van deze herinneringscultuur in de openbare ruimte? Interventie in het kader van de tentoonstelling Re(as)sisting Narratives bij Framer Framed.
Lees verder

The Story Might Not Be Complete

A discussion on erasure and the archive

Sethembile Msezane, Chapungu-The Day Rhodes Fell (2015)
Event in de context van de tentoonstelling Re(as)sisting Narratives. Moderator: Palesa Motsumi, met te gast Tazneem Wentzel (Burning Museum), Toni Stuart en Jennifer Tosch.
Lees verder

Videoregistratie: Oral History in Musea

Over de rol van persoonlijke verhalen in het museum

In het kader van de tentoonstelling Selamat Sjabbat organiseerden Framer Framed, het Joods Historisch Museum en het Indisch Herinneringscentrum een discussiemiddag over de rol van oral history bij museale presentaties. De expositie Selamat Sjabbat toont de onbekende geschiedenis van..
Lees verder

Videoregistraties: Suspended Histories

Museum van Loon, Amsterdam, 6 november 2013

Videoregistratie van het slotsymposium van het project Suspended Histories, over het koloniale verleden van familie Van Loon en de manier waarop dat verleden wordt ge(re)presenteerd in Museum Van Loon (Amsterdam).
Lees verder